RECEPT - Mini savijače sa svježim sirom, jabukama, kruškama i nektarinama
Mini savijače sa svježim sirom, jabukama, kruškama i nektarinama
Je li vam se ikada dogodilo da izmislite recept samo kako bi se riješili namirnica prije nego se pokvare i na kraju to ispadne čak jako fino? E, pa to vam je ovaj recept!
Bilo bi još i bolje da sam napravila svoje kore za savijače, ali budimo realni previše sam lijena za to.😅
Pa da krenemo s onim najbitnijim, a to su sastojci.
SASTOJCI:
- kore za savijače
- 2 nektarine
- 2 manje jabuke
- 3 manje kruške
- 500 g svježeg sira
- 1 kiselo vrhnje
- 1 jaje
- 2 vrećice vanilin šećera
- oko 60 g maslaca
- šećer
- cimet
Sama pripema se sastoji od 5 koraka.
1 . KORAK - PRIPREMA VOĆA
Voće operite i narežite na podjednake kockice, dodajte cimet, 1 vrećicu vanilin šećera i šećera po želji. Kako mi doma ne volimo baš preslatke kolače ja sam stavila 4 male žličice šećera.
2 . KORAK - PRIPREMA SIRA ZA NADJEV
U sir dodajte vrhnje, jaje, šećera po želji (isto kao i za voće) te 1 vrećicu vanilin šećera. Sve dobro izmješajte tako da dobijete homogeni nadjev.
3 . KORAK - PRIPREMA "LJEPILA" ZA KORE
Otopite 50 g maslaca zajedno za 3-4 žličice šećera (nije bitno ako vam se sav šećer ne otopi) te takvoj smjesi dodajte malo cimeta.
4 . KORAK - PRIPREMA SAVIJAČA
Listove kora razrežite na 4 jednaka kvadrata. Uzmite takvu jednu koru i premažite je "ljepilom" i na nju stavite još jednu koru. Zatim po cijeloj površini kora razmažite nadjev od sira, te voće stavite po dužini jedne stranice kore i zarolajte te pritisnite na krajevima.
5 . KORAK - PEČENJE
Savijače posložite jednu do druge u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Preostalu količinu maslaca ravnomjerno rasporedite po savijačama te pecite 45 minuta na 180°C.
Primjedbe
Objavi komentar