RECEPT - Mini savijače sa svježim sirom, jabukama, kruškama i nektarinama

 Mini savijače sa svježim sirom, jabukama, kruškama i nektarinama

Je li vam se ikada dogodilo da izmislite recept samo kako bi se riješili namirnica prije nego se pokvare i  na kraju to ispadne čak jako fino? E, pa to vam je ovaj recept!

Bilo bi još i bolje da sam napravila svoje kore za savijače, ali budimo realni previše sam lijena za to.😅 

Pa da krenemo s onim najbitnijim, a to su sastojci.

SASTOJCI:

  • kore za savijače
  • 2 nektarine
  • 2 manje jabuke
  • 3 manje kruške
  •  500 g svježeg sira
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 jaje
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • oko 60 g maslaca
  • šećer 
  • cimet  

Sama pripema se sastoji od 5 koraka.

1 . KORAK - PRIPREMA VOĆA

Voće operite i narežite na podjednake kockice, dodajte cimet, 1 vrećicu vanilin šećera i šećera po želji. Kako mi doma ne volimo baš preslatke kolače ja sam stavila 4 male žličice šećera. 

2 . KORAK - PRIPREMA SIRA ZA NADJEV

U sir dodajte vrhnje, jaje, šećera po želji (isto kao i za voće) te 1 vrećicu vanilin šećera.  Sve dobro izmješajte tako da dobijete homogeni nadjev.

3 . KORAK - PRIPREMA "LJEPILA" ZA KORE

Otopite 50 g maslaca zajedno za 3-4 žličice šećera (nije bitno ako vam se sav šećer ne otopi) te takvoj smjesi dodajte malo cimeta.

4 . KORAK - PRIPREMA SAVIJAČA

Listove kora razrežite na 4 jednaka kvadrata. Uzmite takvu jednu koru i premažite je "ljepilom" i na nju stavite još jednu koru. Zatim po cijeloj površini kora razmažite nadjev od sira, te voće stavite po dužini jedne stranice kore i zarolajte te pritisnite na krajevima.

5 . KORAK - PEČENJE 


 

 

Savijače posložite jednu do druge u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Preostalu količinu maslaca ravnomjerno rasporedite po savijačama te pecite 45 minuta na 180°C.





 
 
 

 
Kako vam se sviđa ovaj recept? Ako ste ga probali, pišite mi u komentarima! 😊     
 
                   

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

RECENZIJA - Philips Epilator 8000

Balea Niacinamid serum - RECENZIJA