RECEPT - Pita od jabuka
PITA OD JABUKA
Dobrodošli natrag na AELA blog. Danas vam pišem jedan odličan i jednostavan recept za pitu od jabuka. Jer što je jesen, bez pite od jabuka?
Sastojci:
* 5 - 6 srednje velikih jabuka
* 1 jaje
* 350 g glatkog brašna
*180 g maslaca
*prašak za pecivo
*cimet
*vanilin šećer
*šećer
*rum
Postupak:
1. Jabuke narežite na ploške i posipajte sa cimetom, vanilin šećerom i šećerom po želji te dodajte malo ruma i sve dobro promiješajte.
2. Od ostalih sastojaka zamijesite tijesto te ga ostavite nekih 20 minuta u hladnjaku. Zatim podijelite tijesto na dva dijela (jedan veći i drugi nešto manji). Veći dio tijesta jednoliko razvaljajte u kružni oblik te stavite u posudu za pečenje i jabuke jednoliko raspodijelite po tijestu.
3. Drugu manju polovicu tijesta isto jednoliko razvaljajte te narežite na trakice i rasporedite ih po površini jabuka i na rubovima pritisnite na donje tijesto, kao što je prikazano na slici ispod.
4. Pitu pecite na 190°C nekih 45 do 50 minuta.
*Dodatni tips&tricks
1. Jabuke možete i naribati umjesto da ih režete na ploške.
2. Umjesto rezanja gornjeg dijela tijesta na trakice, možete ga samo razvaljati i tako staviti ili čak i naribati.
3. Ako volite grožđice ili suhe brusnice možete i njih dodati u jabuke.
4. Osim ruma u jabuke možete dodati i malo limunovog soka, ako volite više kiselkast okus pite.
I to je to! Brzo, jednostavno i fino! I idealno se slaže s toplom šalicom čaja u ovo hladnjikavo jesensko vrijeme.
Volite li i vi pitu od jabuka?
Primjedbe
Objavi komentar