RECEPT - Pita od jabuka

 PITA OD JABUKA 

Dobrodošli natrag na AELA blog. Danas vam pišem jedan odličan i jednostavan recept  za pitu od jabuka. Jer što je jesen, bez pite od jabuka?

Sastojci: 

* 5 - 6 srednje velikih jabuka

* 1 jaje

* 350 g glatkog brašna 

*180 g  maslaca

*prašak za pecivo

*cimet

*vanilin šećer

*šećer

*rum

Postupak:

 1. Jabuke narežite na ploške i posipajte sa cimetom, vanilin šećerom i šećerom po želji te dodajte malo ruma i sve dobro promiješajte.


2. Od ostalih sastojaka zamijesite tijesto te ga ostavite nekih 20 minuta u hladnjaku. Zatim podijelite tijesto na dva dijela (jedan veći i drugi nešto manji). Veći dio tijesta jednoliko razvaljajte u kružni oblik te stavite u posudu za pečenje i jabuke jednoliko raspodijelite po tijestu. 


 3. Drugu manju polovicu tijesta isto jednoliko razvaljajte te narežite na trakice i rasporedite ih po površini jabuka i na rubovima pritisnite na donje tijesto, kao što je prikazano na slici ispod.


 4. Pitu pecite na 190°C nekih 45 do 50 minuta.



*Dodatni tips&tricks

1. Jabuke možete i naribati umjesto da ih režete na ploške.

2. Umjesto rezanja gornjeg dijela tijesta na trakice, možete ga samo razvaljati i tako staviti ili čak i naribati.

3. Ako volite grožđice ili suhe brusnice možete i njih dodati u jabuke.

4. Osim ruma u jabuke možete dodati i malo limunovog soka, ako volite više kiselkast okus pite.


I to je to! Brzo, jednostavno i fino! I idealno se slaže s toplom šalicom čaja u ovo hladnjikavo jesensko vrijeme.

Volite li i vi pitu od jabuka? 



 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

RECENZIJA - Philips Epilator 8000

Balea Niacinamid serum - RECENZIJA