AELA BLOGmas - DAN 21.

Badnjak meni - Bakalar na Mihaelin način

Dobro došli natrag na AELA BLOG!

Božićno vrijeme je vrijeme kada se fino papa, ali na badnjak većina nas posti, pa vam donosim jedan odličan recept koji će vam olakšati cjelodnevno gladovanje! 😂

Sve što vam treba su Ledo fileti crnog bakalara od 600 g, krumpir, sol, papar, kapari, ružmarin, maslinovo ulje, bijelo vino, češnjak i voda.

Krumpir narežite na ploške te ga pomiješajte sa sitno narezanim češnjakom,a bakalar narežite na trakice. Uzmite pekač srednje veličine i redom slažite red krumpira, pa red bakalara. Ja obično stavim tri reda krumpira i dva reda bakalara. Svaki red krumpira i bakalara potrebno je dobro posoliti, popapriti, posipati ružmarinom i kaparima te zaliti maslinovim uljem. Kada sve složite dodate cca 1 dcl bijelog vina i vode onoliko da vam tekućine u pekaču bude u količini od 2/3 količine krumpira i bakalara. I zatim je vrijeme za pečenje. Ja to radim tako da najprije pečem 45 minuta na 180° C pokriveno sa aluminijskom folijom, te onda pojačam temperaturu na nekih 200° C i maknem foliju te pečem dok se gornji sloj krumpira ne zapeče, uglavnom to sve se peče nekih 2 sata. 




I to je to! Dobar tek!


Što vi jedete na badnjak? Pišite mi u komentarima!

 

 

 

 

Christmas isn't a season. It's a feeling!

 

 




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

RECENZIJA - Philips Epilator 8000

Balea Niacinamid serum - RECENZIJA